Új határátkelő nyílik Magyarország és Ukrajna között

Hírek vg.hu
Nagyhódos és Nagypalád között létesül új határátkelő – az erről szóló megállapodást ezen a héten alá is írták. Ezzel a jelenlegi öt átkelési pont rövidesen hatra növekszik Magyarországról Ukrajna felé – írja a Világgazdaság.

A Nagyhódos és Nagypalád közötti új határátkelővel hatra emelkedik az átkelőpontok száma Ukrajna és Magyarország között – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán. A miniszter emlékeztetett: nincs egy hónapja, hogy Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével telefon egyeztettek többek között arról a határforgalmi megállapodásról, amelynek keretében új határátkelőhely létesül Nagyhódos és Nagypalád között, valamint lehetővé teszik a kamionforgalmat Beregsuránynál.

A héten Olekszandr Kubrakov miniszterelnök-helyettes, ukrán közösség-, terület- és infrastruktúra-fejlesztésért felelős miniszter és Magyarország kijevi nagykövete aláírták az erről szóló megállapodást, így már véglegesen eldőlt: új határátkelő létesül Nagyhódos és Nagypalád között, ezzel pedig a jelenlegi öt átkelési pont rövidesen hatra növekszik országaink között – közölte a miniszter.

Az új határátkelési lehetőséggel csökken a sorban állás és felgyorsul a határátlépés Magyarország és Ukrajna között, ami komoly könnyebbséget jelent majd az emberek életében – tette hozzá a miniszter.

Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

Ezek is érdekelhetnek

További híreink