Új, eladó néküli boltok nyílhatnak nálunk is

Hírek vg.hu
Olyan boltok nyílnak Magyarországon, amiket még nem láttunk korábban. Nem lesz bennük eladó és a hét minden napján, non stop működhetnek – közölte a Világgazdaság.

Már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon – derült ki egy csütörtöki közleményből.

Ezekről azt lehet tudni, hogy nappal hagyományos, éjjel viszont automata üzemmódban működne majd, azaz személyzet nélkül.

Ez azt jelenti, hogy a technológia révén ezek a boltok akár non stop fogadhatják a vásárlókat a hét minden napján.

Eladó néküli boltok nyílnak Magyarországon

A modell nem példátlan a régióban, többek között már Csehországban is eredményesen használják. Éppen a cseh példa mutatta meg, hogy távfelügyelt módban olyan helyszíneken is gazdaságossá válhat egy bolt fenntartása, ahol hagyományos modellben lehetetlen nyereséggel működtetni egy üzletet. Innen nézve ez az új megoldás arra is lehetőséget adhat, hogy a kisebb, vidéki településeken élők is bármikor helyben juthassanak hozzá az alapvető élelmiszerekhez és más termékekhez.

Az új modellt hazai viszonyokra a Laurel Kft. adaptálta. A cég május közepén mutatja be részletesen a koncepciót, de azt már most lehet tudni, hogy ennek bevezetése több bolthálózatnál is előkészítés alatt van.

A Laurelnél úgy látják, az újdonság nemcsak a vásárlók és a kereskedők számára hoz előrelépést, hanem egy fokozódó társadalmi probléma kezelésében is segíthet. „Jól látszik, hogy még a kereskedelem legnagyobb globális szereplői is keresik, hogyan lehet a leghatékonyabban, leggazdaságosabban bevezetni az automatizált boltokat. Az Amazon például a közelmúltban hátrált ki a nagy méretű üzleteinél a Just walk out koncepcióból, valamint a gépi látás technológiájából. A mi kidolgozott megoldásunk teljesen automata üzemmódú, akár konténerméretű üzlet működtetésére is alkalmas, de elemzéseink szerint a hazai piacon jelenleg az úgynevezett hibrid modellre van nagyobb igény” – fejtette ki Bessenyei István, a Laurel Kft. tulajdonosa.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: goldcomm

Ezek is érdekelhetnek

További híreink