Új alkalmazással bővült a gondosóra

Hírek vg.hu
A gondosóra új alkalmazása ingyenesen letölthető – hívta fel a figyelmet Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója. A jelzőeszköz már 19 ezer életet mentett meg, és további 330 ezer hétköznapi esetben nyújtott segítséget – közölte a Viléggazdaság.

Ingyenesen letölthető a gondosóra új alkalmazása, mely mostantól még nagyobb biztonságot nyújt használóinak – jelentette be vasárnap a Facebook-oldalán Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

Képünkön Nyitrai Zsolt. / Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

A politikus közölte: az applikációt a gondosóra felhasználói és hozzátartozóik is letölthetik telefonjukra, így értesítést kaphatnak, ha az idős ember veszélybe kerül, továbbá az alkalmazás segítségével nyomon követhetik az ezzel kapcsolatos legfrissebb információkat.

Emellett az IOS és Android platformon egyaránt elérhető app azonnali riasztást küld, ha az óra esésérzékelője bekapcsol – tette hozzá jelezve, hogy az alkalmazással gyorsan elintézhető az adatmódosítás és a hibabejelentés is. Ezekkel és az applikáció többi funkciójával sokkal hatékonyabbá válik a gondoskodás, magasabb szintre lép az idősek biztonsága – hangsúlyozta.

Mára minden harmadik 65 év feletti magyar idősember gondosóra-felhasználó, több mint 650 ezren regisztráltak a programra. A jelzőeszköz már 19 ezer életet mentett meg, és további 330 ezer hétköznapi esetben nyújtottak segítséget a kollégák.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetnek

További híreink