Új 100 forintos emlékérmét bocsát ki a jegybank

Hírek Figyelő
Új 100 forintos érmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank. Az emlékérmével a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója előtt tiszteleg a jegybank, az érmével akár a boltokban is lehet majd fizetni.

A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot bocsátott ki. Az emlékérme egymillió példányban jelent meg. A jegybank tájékoztatása szerint a kibocsátott 100 forintos érme névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő érme címletoldalával, a tematikus oldalon azonban a Magyar Honvédség alapértékeit jelképező motívumok láthatóak Kovács Zoltán szobrászművész tervezésében.

Az érme belső magjában a Magyar Honvédség jelmondata: „A Hazáért” felirat, a külső körgyűrűben, gyöngysorszegélyen belül, köriratban fent a „Magyarország”, lent a „175 éves a Magyar Honvédség” felirat, valamint a „2023” verési évszám olvasható.

Az érme anyagösszetétele és mérete megegyezik a készpénzforgalomban használt 100 forintos érmével, használható lesz fizetéskor is.
Az egymilliós keretből 12 ezer darab az első napon sorszámozott díszcsomagolásban lesz elérhető, amelynek hátoldalára a sorszámon kívül egy egyedi QR-kódot tartalmazó matricát is elhelyeznek. Az MNB Pénzmúzeum nevű mobilapplikációjának segítségével a díszcsomagolt első napi veretet a tulajdonosa digitálisan is regisztrálhatja. Az új 100 forintos érme gyűjtői termékként, 20 darab érmét tartalmazó rolnikban is elérhető lesz.

Borítókép: Az MNB által kibocsátott 100 forintos emlékérme (Fotó: MNB)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink