Üdvözölte az iráni iszlám forradalom győzelmét a német államfő

Hírek
A német szövetségi elnök üdvözletét küldte az iráni vezetésnek az iszlám forradalom évfordulóján, amit egyesek nem is hagytak szó nélkül - írja a Szombat.

Frank Walter Steinmeier német szövetségi elnök táviratban gratulált Iránnak nemzeti ünnepe alkalmából és ezért rengeteg kritikát kapott. A Németországi Zsidó Központi Tanács elnöke azzal vádolta a szövetségi elnököt, hogy hiányzik belőle a szükséges érzékenység. Steinmeier azzal védekezett, hogy ez a “diplomáciai gyakorlat része”, ami a nemzeti ünnepnek szól, és nem az iszlám forradalomnak – írja a portál.

Hozzáteszik: Steinmeier levele nyomán nagy volt a felháborodás. A “Nem az én nevemben” hashtag alatt határolódnak el a német polgárok az államfőtől. “Ez a gratuláció pofon az iráni rezsim áldozatai számára”, írja egy felhasználó a Twitteren. Egy másik felhasználó azt írja le, hogy az iráni rezsim fenyegetési miatt még gyermekként kellett elmenekülnie családjával az országból.

Borítófotó: Frank-Walter Steinmeier német elnök beszél a német köztársaság kikiáltásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a szövetségi parlamentben (Bundestag), Berlinben 2018. november 9-én.
(MTI/EPA/Hayoung Jeon)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink