Trump rákapott a golfra

Hírek
Az új amerikai elnök még csak alig több mint 80 napja van hivatalban, de ebből máris 17 napot töltött a golfpályán.

Értetek fogok dolgozni, nem lesz időm arra, hogy golfozzak – mondta Donald Trump 2016-ban az egyik kampánybeszédében. Azóta kiderült, hogy a szorgos teendői közt csak van idő egy kis játékra. Mark Knoller a CBS News fehér házi tudósítója szerint az új elnök eddig legalább 13 napot töltött a golfpályán.  A hivatalos tájékoztatás szerint azonban szó sincs elpocsékolt időről: az elnök két ütés között fontos vezetőkkel és törvényhozókkal ápolja a kapcsolatot. De hogy egészen pontosan kikkel arról általában már nem szól a fáma.

Mindez azért tűnik visszásnak, mert Trump évekig kritizálta elődjét a golf pályákra tett kitérők miatt. Pedig Obama az első 100 napjában mindössze egyetlen napot töltött a gyepen.

Persze azért érdemes megjegyezni: az teljesen megszokott, hogy az USA első számú vezetője a ciklus elején több hétvégét is messze a Fehér Háztól tölt el. Viszont az elnökök eddig szokás szerint Camp Davidbe mentek az USA elnökének hivatalos vidéki rezidenciájára, ami Washingtonhoz közel, a várostól mintegy 100 kilométerre található. Trump az elnöki különgéppel azonban a jóval messzebb lévő floridai Palm Beachen lévő a Mar-a-Lago nevű villakomplexuma felé szokta venni az irányt. A sajtó a helyet már át is keresztelte  a „téli Fehér Háznak”. Sean Spicer, Donald Trump kijelölt fehér házi sajtótitkára szerint mindez azonban pont olyan, mint amikor Bush néha felkereste a texasi ranch-át. Meg hát eleve: ahova az elnök megy, az egész apparátus követi. Ezért a magyarázat szerint, dolgozni bárhol tud.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink