Trump első amerikai elnökként átlépett Észak-Koreába

Hírek
Az észak-koreai vezető újságíróknak reményét fejezte ki, hogy Trump átlépése észak-koreai területre javítani fogja a két ország kapcsolatát.  

A Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezetben találkozott és kezet fogott egymással Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, ezt követően Trump első amerikai elnökként észak-koreai területre lépett.

„Nagy nap ez a világ számára” – jelentette ki Trump a helyszínen újságíróknak, egyúttal bejelentette, hogy meghívja Kim Dzsong Unt a Fehér Házba.

Az észak-koreai vezető újságíróknak reményét fejezte ki, hogy Trump átlépése észak-koreai területre javítani fogja a két ország kapcsolatát. Az amerikai elnök

nagyszerű barátságnak nevezte a Kim Dzsong Unhoz fűződő viszonyát,
amikor a két vezető a Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezetből néhány pillanatra észak-koreai területre lépett. Az észak-koreai vezető bátor döntésnek nevezte, hogy Trump átlépett Észak-Koreába, hangoztatva: „Magunk mögött hagyjuk a múltat és a jövőt építjük.”

Az Egyesült Államoknak és Észak-Koreának maga mögött kell hagynia az ellenségeskedéssel teli múltat, és új fejezetet kell nyitnia a kétoldalú kapcsolatokban – jelentette ki Donald Trump.

Az amerikai elnök nagyszerű barátságnak nevezte a Kim Dzsong Unhoz fűződő viszonyát, amikor a két vezető a Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezetből néhány pillanatra észak-koreai területre lépett. Korábban a két politikus Szingapúrban és Hanoiban is találkozott már egymással.

Címlapkép: MTI/AP/Susan Walsh