Tragédia a kifutópályán

Hírek
Kényszerleszálláskor túlfutott a leszállópályán egy repülőgép a délkelet-oroszországi Burjátföldön. A balesetben a pilóta és a gép fedélzeti mérnöke életét vesztette, míg a gép mind a 42 utasa túlélte az esetet.

Kényszerleszálláskor túlfutott a leszállópályán, és egy épületnek ütközött csütörtökön egy utasszállító repülőgép a délkelet-oroszországi Burjátföldön, a balesetben a pilóta és a gép fedélzeti mérnöke életét vesztette, de a gép mind a 42 utasa túlélte a balesetet, heten közülük megsérültek.

Az Angara légitársaság An-24 típusú utasszállító repülőgépe Burjátföld székvárosából, Ulan-Udéből repült Nyizsnyeangarszkba. A felszállás után az egyik hajtóműve felmondta a szolgálatot, a gép visszafordult, hogy kényszerleszállást hajtson végre az ulan-udei reptéren. Mivel azonban egyik hajtómű nem működött, a gép fékezni sem tudott, körülbelül száz méterrel túlment a leszállópályán, és orrával a reptér egyik kiszolgáló létesítményének ütközött, majd lángra lobbant.

Minden utast sikerült kimenteni a gépből, de a pilóta és a fedélzeti mérnök nem élte túl a balesetet.

 

Borítófotó: A rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának burjátföldi regionális hivatala által közreadott felvételen tűzoltók dolgoznak egy kigyulladt utasszállító repülőgépnél a burjátföldi Ulan-Udében 2019. június 27-én, miután az Angara légitársaság An-24 típusú járműve hajtóműhiba miatt kényszerleszállást végzett, és a leszállópályán túlfutva épületnek ütközött, majd kigyulladt. A balesetben a pilóta és a gép fedélzeti mérnöke életét vesztette, mind a 42 utas túlélte a balesetet, heten közülük megsérültek. (MTI/EPA)