Traffipaxinvázió várható a magyar utakon

Hírek vg.hu
Hamarosan elérheti a kétszázat az országszerte kihelyezett Trafiboxok száma. Az újfajta mobil sebességmérők kisebbek és trükkösebbek is a hagyományos traffipaxoknál.

Hamarosan a kétszáz darabot közelíti az autósokat országszerte lassító Trafiboxok száma. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) február elsejéig országszerte 87 helyszínen telepített újfajta traffipaxokat, és további 94 helyszínnel bővül hamarosan ez a lista – írta a Vezess.hu.

Az újfajta sebességmérő eszköz egy nagyjából 80 centi magas fémdoboz egy körülbelül méteres fémcső tetejére rögzítve, amelyből figyel a hosszabb-rövidebb időre beszerelt traffipax. Az autósok trükkös eszközöknek tartják, egyrészt mert bár látják az eszközöket, nem lehet tudni róluk, hogy éppen van-e bennük sebességmérő, emiatt akkor is lassítják a forgalmat, ha épp nem mérnek. Másrészt, mivel forgatható traffipaxokról van szó, azt sem lehet messziről kiszűrni, hogy merrefelé mér.

Az ORFK tájékoztatása szerint a vidéki városokban három-négy ilyen Trafiboxot is képes lehet kiszolgálni egyetlen mobil sebességmérő eszköz.

Látványosan emelkedik az önkormányzatok által felállított, majd a rendőrség által működtetett Trafiboxok száma országszerte. A rendőség tájékoztatása szerint az eszközök eredményessége a visszatartó erőben rejlik, ami a területi lefedettség bővülésével tovább növelhető.

Az ORFK a jelenleg működő Trafiboxok teljes listáját is elárulta a Vezess.hu-nak, de a Világgazdaság is szemlézte.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink