Továbbra is stabil Donald Trump népszerűsége

Hírek
Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a magyar balliberálisokhoz hasonlóan a tengerentúli bevándorláspárti politikusok is ott akadályozzák a határvédelmet, ahol csak tudják. Miután Trump költségvetési javaslatában elkülönített egy 5,7 milliárd dolláros tételt a határfal megépítésére, a demokraták blokkolták annak elfogadását, ami miatt kormányzati leállás következett be. A demokraták próbálkozása ugyanakkor nem jött be, a 888.hu által ismertett közvélemény-kutatás szerint Trump népszerűsége a kormányzati leállást megelőző szinten van.

A 888.hu számolt be róla, hogy a Wall Street Journal és NBC által közzétett közvélemény-kutatás szerint Donald Trump népszerűségét nem sikerült megingatnia a bevándorláspárti demokratáknak. A friss kutatás szerint Trumpot a megkérdezettek 43 százaléka támogatja, pontosan ugyanannyian, mint egy decemberi kutatás alkalmával, amely tíz nappal a kormányzati leállás előtt látott napvilágot. Külön érdekesség, hogy az elnök gazdaságpolitikáját még inkább támogatják az amerikaiak, 51 százalékuk egyetért vele, míg 45 százalékuk ellenzi azt.

A költségvetés blokkolásának az volt az oka, hogy a bevándorláspárti Demokrata Párt egyszerűen nem szeretné a határvédelmi fal felépítését. A patthelyzetet úgy sikerült átmenetileg enyhíteni, hogy a demokraták megszavaztak annyi pénzt, amelyből három hétig tovább tud működni a kormányzat – írta a 888.hu.

A következő érdekes időpont így február 15-e, ha ugyanis ekkor sincs megállapodás, Trump rendkívüli helyzetet fog bevezetni. A portál megjegyezte, hogy Trump elődje ugyanebben a helyzetben nem tudta megőrizni népszerűségét. Barack Obama elnöksége alatt szintén volt egy részleges kormányzati leállás 2013 októberében, a volt elnök népszerűsége egy hónap alatt 4 százalékot zuhant, 45 százalékról 41-re. Barack Obamának ráadásul nem kellett olyan hatalmas média-ellenszélben dolgoznia, mint Trumpnak – emlékeztetett a 888.hu.

Borítófotó: Donald Trump / Twitter

Ezek is érdekelhetnek

További híreink