Továbbra is lendületben a magyar autóipar

Hírek
A Ford regionális szolgáltató központot nyitott Budapesten, a Bridgestone pedig 100 új munkahelyet hoz létre Tatabányán – a hét fejlesztéseket érintő bejelentéseiből szemezgettünk.  

Autó- és motorsport aréna épülhet Nyíregyházán

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára jelentette be, hogy a kormány a Beruházás Előkészítő Alap felhasználásával biztosít forrást a nyíregyházi létesítmény előkészítési, tervezési fázisainak megvalósításához, amelyeknek határideje december 31. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) emellett rali Európa-bajnoki futam megrendezésére pályázik még ebben az évben.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Mol-csoport

A társaság megállapodott  a ThyssenKrupp Industrial Solutions AG képviselőivel  abban, hogy a vállalat fogja felépíteni a csoport poliol üzemét – mondta Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök vezérigazgatója a megállapodás aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A Mol közleménye szerint az 1,2 milliárd euróból (390 milliárd forint) megvalósuló beruházás 200 munkahelyet teremt majd a Borsod-megyei Tiszaújvárosban, a Mol-csoport magyarországi petrolkémiai központjában. Hernádi Zsolt felidézte: a magyar kormány 131 millió euróval támogatja a beruházást, amelyet az Európai Bizottság is jóváhagyott. 

Munkahelyteremtés Tatabányán

Újabb, 9,2 milliárd forintos beruházást indít a japán Bridgestone Tatabányán, ehhez a magyar kormány 826 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a gumiabroncsokat gyártó vállalat a legmodernebb digitális technológiával dolgozik, a beruházás pedig a magyar gazdaság gerincét adó autóiparnak jelent újabb beszállítói kapacitást és 100 új munkahelyet hoz létre. Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. elnöke és ügyvezető igazgatója elmondta: a beruházás keretében új, 10 ezer négyzetméteres raktárt építenek, valamint további kapacitás-bővítést hajtanak végre, amellyel abroncsgyártási kapacitásukat 2020-ra évi 7,2 millióra bővítik.

Hatszintes parkolóház épül a Liszt Ferenc Repülőtéren

A BUD 2020 repülőtér-fejlesztési program keretében több millió euróból felépülő parkolóházat várhatóan 2020 második negyedévében adják át. A Budapest Airport rekordmértékű forgalomnövekedéssel indokolta a beruházást.
A kivitelezés miatt októbertől módosul a repülőtéri parkolási rend. A változásokról a társaság internetes oldala naprakészen tájékoztat – írták. 

Borsodi kórházak energiarendszerét fejlesztik

Negyedmilliárd forintból a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, valamint az intézmény két miskolci és egy mezőkövesdi tagkórházában korszerűsítik az energiaszolgáltatást. A projekt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatán nyert pénzből valósul meg, ennek köszönhetően növelhető a megújuló energiaforrás-felhasználása és csökkenhet az üvegházhatású gázok kibocsátása.

Új központot nyitott a Ford Magyarországon

Regionális szolgáltató központot nyitott az amerikai Ford Budapesten. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a megnyitón hangsúlyozta, hogy az új centrummal a Ford legnagyobb európai adminisztratív központja Magyarországon jön létre. Több, Európa összes piacát kiszolgáló árazási és gyártástervezési funkció mellett innen látják majd el az autóipari vállalat európai, közel-keleti és afrikai országainak HR-feladatait. Szijjártó Péter megjegyezte, hogy a hazai autóipari paletta teljessé válik, azzal, hogy a termelés, illetve a kutatás-fejlesztés mellett egy nagy világmárka Magyarországra hozta a termelést támogató adminisztratív, pénzügyi funkcióinak központját.

Borítófotó: Szijjártó Péter külgazdaság és külügyminiszter beszédet mond az amerikai Ford új regionális szolgáltató központjának átadási ünnepségén a fővárosi Váci Greens Irodaházban 2018. szeptember 14-én. Az új centrummal a Ford legnagyobb európai adminisztratív központja Magyarországon jön létre, ahol több, Európa összes piacát kiszolgáló árazási és gyártástervezési funkció mellett innen látják majd el az autóipari vállalat európai, közel-keleti és afrikai országainak HR-feladatait. (MTI/Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink