További energetikai és élelmiszeripari cégeknél is megjelent a honvédség

Hírek Figyelo.hu

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatójában elhangzott, hogy már 80 fölötti azon cégek száma, ahol katonák teljesítenek szolgálatot. Ruszin Romulusz dandártábornok a Magyar Honvédség képviseletében elmondta, hogy a honvédelmi törzsek a stratégiailag kiemelt cégek működésében és részben az irányításában is részt vesznek. A dandártábornok hozzátette,

itt nem arra kell gondolni, hogy fegyveresek állnak a pénztáraknál.

Az újabb cégek között megtalálható:

  • a Magyar Telekom Távközlési Nyrt.
  • a TESCO-Global Áruházak Zrt.
  • a CBA Kereskedelmi Kft.
  • a TEVA Gyógyszertár Zrt.
  • vagy a LINDE Gáz Magyarország Zrt. is

A sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a katonai jelenlétet továbbra is fenntartják az utcákon, jelenleg összesen 15 nagyvárosban teljesítenek szolgálatot a honvédek.

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére tett kormányzati intézkedések keretében március 13-án Orbán Viktor miniszterelnök 10 akciócsoport megalakulásáról döntött. Ezek egyike a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport, amelynek vezetője Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A miniszter bejelentette, hogy

az ország működése szempontjából elengedhetetlen, létfontosságú szolgáltató és gyártó kapacitásoknál Honvédelmi Irányító Törzsek jelennek.

Korábban a honvédelmi miniszter 140 vállalat ellenőrzéséről beszélt, de egyelőre nem az összes cég nevét hozták nyilvánosságra.

.

Borítókép: A Koszovóba induló, a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22. váltásának állománya menetel kibocsátó ünnepségükön a debreceni Kossuth téren 2020. február 11-én. A magyar katonák márciustól hat hónapon át teljesítenek szolgálatot a NATO-parancsnokság alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő részeként, feladatuk a rend és biztonság fenntartása Koszovóban. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink