Tovább gyengélkedik az új Star Wars-mozi

Hírek
Amerikában az Ocean’s sorozat új része vette át a vezetést a bevételi toplistán.  

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Csillagok háborúja legújabb része végül veszteségesen fog zárni. A 250 millió dollárra becsült forgalom mellett legalább 500 milliót kéne termeljen világszinten ahhoz, hogy nyereséges legyen. Hogy miért? Mert a teljes bevételen a filmet gyártó Disney-nek osztoznia kell a mozi tulajdonosokkal, illetve az Egyesült Államokon kívül a forgalmazókkal (kivéve persze azokban az országokban, ahol a forgalmazást is ők intézik).

Az 500 milliótól azonban messze van még a film. Most hétvégén Észak-Amerikában 15,1 milliót, külföldön pedig egy teljes hét alatt hozott 21 milliót, így eddig még csak 312 millió dollárig jutott. A teljes forgalma minden bizonnyal meg fogja haladni a 400 millió dollárt, de nem sokkal.

A tengerentúlon egyébként a nézők most leginkább a női Ocean’s csapatra voltak kíváncsiak. A róluk szóló film 41 millió dollárt hozott. Az új Star Warsnak mondhatni könnyű dolga volt, hisz két hétig egyetlen igazi nagy film se debütált Amerikában, jövő héten viszont ott is megérkezik a nálunk már látható Jurassic World 2.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink