Tovább bővült az ipari termelés

Hírek MTI

Februárban 4,1 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve, a munka- és szökőnap hatástól megtisztított adatok szerint a termelés 1,7 százalékkal emelkedett – jelentette első becslése alapján kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A hivatal közölte:

a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági folyamatok hatása ebben az időszakban még nem jelentkezett.

A legnagyobb súlyú feldolgozóipari alágak közül a járműgyártásban lassult, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában gyorsult a növekedés üteme.

2020 februárjában a legnagyobb súlyú feldolgozóipari alágak közül a járműgyártásban lassult, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában, az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában gyorsult a növekedés üteme – közölte kommentárjában az ITM. A kisebb súlyú alágak többségében csökkent a termelés volumene. A termelés az év első két hónapjában 3,2 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Márciustól a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett feldolgozóipari leállások hatása már a hazai kibocsátásban is jelentkezni fog. A kormány gazdaságvédelmi akcióterve azonban hozzájárul a gazdaság újraindításához, a munkahelyek megőrzéséhez.

.

Borítókép: kittipong053, PuzzlePix/Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink