Tour de Hongrie: több mint hétszáz kilométer vár a bringásokra

Hírek
Kedden indul a 38. Tour de Hongrie kerékpáros körverseny, nincs is olyan földrész, ahonnan ne érkeztek volna kerékpárosok.

Öt földrészről, több mint harminc országból érkezik a húsz csapat közel százhúsz versenyzője, hogy megmérettesse magát a idei, 38. Tour de Hongrie kerékpáros körversenyen. Ismert: a magyar körversenyt először 1925-ben rendezték meg, aztán kisebb-nagyobb szünetekkel vészelte át az elmúlt századot, 2015-től pedig újra szerepel a versenynaptárakban.

A keddi rajtól a vasárnapi budapesti befutóig a versenyzőknek összesen 751 kilométert kell leküzdeniük, az esemény a keddi, szombathelyi prológgal veszi kezdetét. A kezdő etap legnagyobb esélyese a pályaversenyző Szalontay Sándor, persze nem véletlenül, hiszen tavaly is ő bizonyult a leggyorsabbnak az egykilométeres távon, így magára ölthette az egyéni összetett éllovasának járó sárga trikót. A Dr. Bátorfi Agria-KTK színeiben induló Szalontay célja az, hogy megjavítsa tavalyi, 1:05.31 perces idejét – írja az MTI. Az összetettben leginkább esélyes magyar kerekes, Lovassy Krisztián felkészülését kezdődő tüdőgyulladás nehezítette az elmúlt héten, ám így is győzött vasárnap az ibrányi országúti ob-n. A Team Differdange Losch versenyzőjének a Tour de Hongrie a főversenye az idényben, de csapattársa, a 2015-ben összetett győztes luxemburgi Tom Thill is harcban lehet a végső sikerért.

A Tour de Hongrie egyébként egyre népszerűbb, a futamra idén jelentkező csapatok és versenyzők számá már meghaladta a létszámlimitet is. Ez persze túlmutat magán a versenyen is, hiszen az ilyen – nemzetközi események – ráirányítják a figyelmet a kerékpársportra is, az érdeklődők pedig a kerékpározás mellett a sportág kiemelkedő figuárit is megismerhetik.

A 2.2-es kategóriájú viadal – amelyen világranglistapontokért küzdenek a résztvevők – szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour-sorozatában.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink