Tóth Bertalant választották az MSZP elnökének

Hírek
Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezetőt választotta az MSZP tisztújító kongresszusa a párt elnökének vasárnap Budapesten.

Tóth Bertalan a leadott érvényes szavazatok 54 százalékát, a másik induló, Mesterházy Attila korábbi pártelnök az érvényes szavazatok 46 százalékát kapta – jelentették be a kongresszuson.

A választmány elnöke az egyetlen jelöltként induló Kunhalmi Ágnes lett az érvényes szavazatok 100 százalékával.

Az elnökhelyettesnek Szakács László volt országgyűlési képviselőt, alelnököknek Hegyi Gyulát, Komjáthi Imrét és Szanyi Tibort választották.

Politológus: mindegy ki lesz az MSZP elnöke

Galló Béla szerint a szocialista párt régen betöltötte történelmi hivatását azzal, hogy az élelmes kádári nomenklatúra érdekeit képviselte a tulajdonviszonyok átalakítása során, mára ezek az érdekcsoportok zömmel elpártoltak az MSZP-től.

A szakember szerint ráfér az országra egy színvonalasabb baloldali politika, hiszen az nehezen cáfolható, hogy van 3 millió szegény Magyarországon, ami az uralkodó elitek közös felelőssége, az MSZP "orbánozása" azonban nem vezetett sehova, még az elhanyagolt szegények is inkább a Fideszt választották.

A baloldalon fordulatra lenne szükség a nemzeti érzékenységű szociáldemokrácia irányába, ám ehelyett továbbra is a liberális befolyásoltság érvényesül, és ha Tóth Bertalant választják, ez marad továbbra is – fűzte hozzá.

Tóth Bertalant a régiek támogatják, politikusként nem sok vizet zavar, megmondják neki "merre az előre". Ez a tisztújítás a régiek bosszúja lehet Mesterházy Attila évekkel ezelőtti fiatalításáért – vélekedett Galló Béla.
   

Ezek is érdekelhetnek

További híreink