Tóth Bertalan: egy jobbikos jelölt mögé is beállhatunk

Hírek
Az MSZP elnöke az ATV Start vendégeként mondta el, hogy az önkormányzati választásokon jobbikos jelölteket is hajlandóak támogatni. A Jobbik asztalán pattog a labda.  

“Akár még egy jobbikos jelölt mögé is beállhatunk, ha az adott személy kiáll a demokratikus alapértékek mellett, és nem vall szélsőséges nézeteket” – mondta el Tóth Bertalan az ATV műsorában.

A kétségbeesett üzenet már bizonyára eljutott a jobbikos főhadiszállások egyikébe, de valószínűleg a párt ezentúl sem fog nyíltan a posztkommunista baloldal mellé állni. A fű alatti egyezkedésekre viszont számíthatunk eztán is. Gyöngyösi Márton jobbikos elnökhelyettes nemrég titokban fogadta irodájában Hajdu László DK-s parlamenti képviselőt a rákospalotai időközi választáson való ellenzéki indulás kapcsán.

Az is tény, hogy az országgyűlési választások alkalmával a taktikai szavazás egyik legfőbb propagátora pont az a Márki-Zay Péter volt, akinek a polgármester-jelölti kampányát a Jobbik házi agytrösztje segítette.

Nem lenne meglepő tehát, ha a Jobbik az önkormányzati választásokra beadná a derekát, és Sneiderék hajlandóak lennének a régi baloldallal valamilyen formában együttműködni.

Borítófotó: Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2018. augusztus 17-én. Az ülést jobbikos és LMP-s képviselők kezdeményezésére, az ápolási díj emeléséről szóló és a devizahitel-károsultak segítését célzó javaslatok megtárgyalására hívták össze. A tanácskozás határozatképtelen volt, mert azon a kormánypárti képviselők nem vettek részt.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink