Tömegsírok maradtak az Iszlám Állam után

Hírek
A terrorszervezet uralta területek visszafoglalása után több mint kétszáz tömegsírra bukkantak, melyekbe több ezer kivégzett embert temettek – számolt be a történtekről a Deutsch Welle internetes oldala.

Az ENSZ jelentéséből kiderült: a kétszázkét tömegsírban hozzávetőleg nyolcezer holttest lehet, de egyes becslések szerint akár tizenkétezer halottat rejthettek el ilyen módon az Iszlám Állam harcosai.

A szakemberek szerint az áldozatok nagy részét sosem fogják azonosítani, azt azonban megállapították, hogy az elhunytak jelentős része nő, gyermek, idős vagy az iraki hadsereg katonája volt. A jelöletlen tömegsírok Ninewa, Kirkuk, Salah al‐Din és Anbar települések környékén találhatóak.

„Az áldozatok az Iszlám Állam ellenségei voltak, többségük keresztény lehetett" – közölte Jan Kunis, az ENSZ munkatársa, aki hozzátette: a holttestek nagy részére megcsonkított állapotban bukkantak rá.
Mint ismert, a terroristák különös kegyetlenséggel végezték ki áldozataikat, az élve elégetéstől kezdve egészen az emberek lefejezéséig.

Az Iszlám Állam katonái jelentősen visszaszorultak, de szakértők szerint Irak sivatagos és vidéki részein több tucatnyi harcos áll még fegyverben.

Borítófotó: illusztráció (PuzzlePix / Mario Modesto Mata, Dreamstime)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink