Toborzó-kampány a terület-védelmi ezredekbe

Hírek vg.hu
Tartalékos toborzást hirdetett a honvédelmi miniszter Magyarországon. Hazánkban már 7 tartalékos ezred működik a hivatásos katonák mellett. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, hogy a tartalékosoknak évi egy hét kiképzésen kell részt venniük, ezért évi bruttó 600 ezer forintot kapnak.

Szükség van a bátrakra, minél több olyan honfitársunkra, aki megvédi Magyarországot és akivel erősebb a társadalmunk. A területvédelmi tartalékos állomány nagy értéket ad hozzá a haderőhöz, és rajtuk keresztül egyre többen megismerik a honvédséget – mondta a honvédelmi miniszter az M1-nek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kifejtette: a területvédelmi tartalékosok komponensét néhány éve alakították ki és fejlesztik a Magyar Honvédség keretein belül.

Tavaly a korábbi kettő mellé további öt ezredet hoztak létre, és önálló parancsnoksággal látták el – tette hozzá. Amíg a legmodernebb fegyverekkel felszerelt hivatásos katonáink bázisokon állomásoznak az ország különböző pontjain, a hét tartalékos ezredünk kapillárisszerűen behálózza az országot. A könnyűfegyverzettel felszerelt területvédelmi tartalékosok kiegészítik és segítik a hivatásosok feladatait – magyarázta a miniszter.

A Szeretem, megvédem! elnevezésű területvédelmi tartalékos kampányban helyben toboroznak katonákat, akik lakóhelyük közelében megkapják az alapkiképzést, és azzal a feladattal bízzák meg őket, hogy a közvetlen környezetük védelmére készüljenek mindenféle formában – ismertette a részleteket a miniszter.

Hozzátette: a tartalékos ezredekbe 18 és 65 év közöttiek, férfiak és nők egyaránt jelentkezhetnek, alapkiképzést kapnak, és egy évben legalább egy hétre behívják őket fenntartó kiképzésekre, gyakorlatokra.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetnek

További híreink