Több mint kilencezer-kettőszáz új fertőzöttet regisztráltak itthon

Hírek FIgyelo.hu

Csütörtökön 9288-ra nőtt az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 661 721 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Meghalt 258 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 995 főre emelkedett.

A beoltottak száma 2 065 948 fő, közülük 787 207 fő már a második oltását is megkapta.

A kormányzati portál szerint gyógyultak száma folyamatosan nő,

jelenleg 410 565 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 230 161 főre emelkedett. 12 062 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1512-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán.

A magyar lakosság átoltottsága elérte a 20,6 százalékot szemben a 11,5 százalékos uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek több mint háromnegyede már megkapta az oltást.

A kórházi oltópontokon Pfizerrel és Szputnyikkal, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. Csütörtökön elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok kampányszerű oltása a kórházi oltópontokon. A katonai oltóbuszokon folytatják a kistelepüléseken regisztráltak oltását. Csütörtök este újabb AstraZeneca szállítmány várható.

(Borítókép: Barna Gergely végzős mentőtiszt hallgató (j) és Kovács Gábor állomás- és gépkocsivezető, az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének munkatársai a vonuló kocsiban a váci Jávorszky Ödön Kórház előtt 2020. november 17-én. (MTI/Balogh Zoltán)

További híreink