Több mint egymillióan konzultáltak eddig a kormánnyal

Hírek
Eddig több mint egymillióan küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket - derült ki Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárának mai tájékoztatójából.

Az 1 millió 130 ezer válasz azt jelzi, hogy a konzultációban olyan aktuális és lényeges kérdések szerepelnek, amelyek befolyásolják Magyarország jövőjét – közölte a politikus. Dömötör Csaba szerint a konzultációban való részvétel kiállás a nemzeti függetlenség és a kormány politikája mellett.

Szólt arról is, május 20-ig azoknak a válaszaira számítanak, akik szerint nincs rendjén, hogy bevándorlók milliói érkezzenek Európába ellenőrizetlenül; aki nem szeretnék, ha Brüsszel betelepítési programokat kényszerítene Magyarországra; továbbá akik hazai kézben tartanák az adók, bérek, rezsidíjak meghatározását. Megjegyezte, az emberek nemcsak a brüsszeli döntéshozóknak, hanem a hazai ellenzéki pártoknak is erős üzenetet küldhetnek.

Orbán Viktor miniszterelnök február 20-án, a parlament tavaszi ülésszakát megnyitó napirend előtti felszólalásában jelentette be, hogy nemzeti konzultáció kezdődik azokról a veszélyforrásokról, amelyekkel Magyarországnak idén szembe kell néznie.

A hat kérdés az adócsökkentés, a munkahelyteremtés és a rezsicsökkentés Brüsszellel szembeni megvédéséről, az illegális bevándorlás elleni lépésekről, a külföldről támogatott szervezetek hazai tevékenységéről szólnak. A kérdőíveket a Dömötör által is jelzett május 20-ig lehet postán visszaküldeni, vagy az interneten, a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon kitölteni.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink