Több mint 4 milliárd dollárért vásárolják fel a LogMeIn-t

Hírek MTI
A részvényenkénti 86,05 dolláros ár nagyjából 25 százalékkal magasabb a New York-i elektronikus részvénykereskedelmi rendszerben (Nasdaq) jegyzett LogMeIn szeptember 18-i záróárfolyamánál.

Amerikai befektetők felvásárolják a magyar alapítású informatikai cégből globális nagyvállalattá erősödött LogMeIn céget.

Az amerikai központú vállalat honlapján közölt bejelentés szerint a Francisco Partners és az Evergreen Coast Capital magántőke-befektetési társaságok készpénzben részvényenként 86,05 dollárt, mintegy 4,3 milliárd dollárt ajánlottak fel a főként szoftverfejlesztéssel foglalkozó cégért.

LogMeIn igazgatótanácsa jóváhagyta a befektetőkkel kötött megállapodást, és azt javasolta a részvényeseknek, hogy szavazzák meg a felvásárlási ajánlat elfogadását. Ezzel együtt a vállalatnak még 45 napja van arra, hogy esetleg meghallgasson és fontolóra vegyen más felvásárlási ajánlatokat.

A részvényenkénti 86,05 dolláros ár nagyjából 25 százalékkal magasabb a New York-i elektronikus részvénykereskedelmi rendszerben (Nasdaq) jegyzett LogMeIn szeptember 18-i záróárfolyamánál. Ez volt az utolsó kereskedési nap, mielőtt a sajtóban megjelentek volna a LogMeIn felvásárlásáról szóló értesülések.

A várakozások szerint 2020 közepén zárulhat a felvásárlási ügylet, amelyet jóvá kell hagyniuk a részvényeseknek és az illetékes hatóságoknak is.

A LogMeIn Magyarországról indult útjára, mára négy kontinensen, közel négyezer fős csapattal működik és a világ 10 legbefolyásosabb szoftveres szolgáltatócége (SaaS) között tartják számon. A vállalat éves árbevétele tavaly átlépte az 1,2 milliárd dollárt.

A LogMeIn hat évvel alapítása után, 2009 júliusában lépett a tőzsdére. A 16 dolláron kibocsátott, a Nasdaqon jegyzett részvények árfolyama mostanra több mint ötszörösére emelkedett.

.

Borítókép: Egy fejlesztő dolgozik a LogMeIn szoftvercég InnovationLab nevű, bostoni mintára kialakított, felújított budapesti irodájában 2015. február 19-én. (MTI Fotó: Kallos Bea)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink