Több mint 200 millió palack bort vett már magyar termelőktől az áruházlánc

Hírek vg.hu
A Lidl több mint 200 millió palack bort vásárolt magyar termelőktől 2014 óta, ráadásul ennek a mennyiségnek felét külpiacokon értékesítette. A külföldi vevők a Szürkebarátot, a Királyleánykát, az Egri Bikavért, a Tokaji Furmintot és az Irsai Olivért kedvelik leginkább a hazai fajták közül.

Tíz év alatt több mint 200 millió palack magyar bort adtak el a Lidl hazai és nemzetközi áruházaiban: az értékesített mennyiség fele a külföldi áruházakban kelt el – közölte a Világgazdasággal a Lidl Magyarország.

Az élelmiszer-kiskereskedelmi lánc még 2014-ben döntött úgy, hogy „a Lidl a magyar beszállítókért” programjának részeként kiemelten kezeli a kiváló magyar palackos borok népszerűsítését és a belföldi értékesítés növelése mellett a „Lidl Wine Expo”-n keresztül a külpiacokra jutásban is segíti a hazai borászatokat, pincészeteket.

Ötszörösére nőtt a mennyiség

Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs cégvezetője közölte: borértékesítés egyike azon sikereinknek, amire rendkívül büszkék vagyunk. A rendezvénysorozat kezdete óta több mint 90 milliárd forint realizálódott hazai beszállítóinknál. A kezdeti hatmillió palackkal szemben pedig 2023-ban már közel ötször annyi, mintegy 29 millió palack magyar bor értékesítéséhez járultunk hozzá itthon és külföldön összesen.

Hozzátette: említésre méltó az is, hogy míg a program indításakor Európa-szerte hat országba jutottak el a kiváló minőségű és ár-érték arányú palackos magyar borok, addig tavaly már közel háromszor annyi, összesen 17 országban voltak megtalálhatók a kiváló magyar italok.

Szerinte a Lidl Wine Expo kulcsszerepet játszik abban, hogy a magyar borok versenyképesek maradjanak a nemzetközi piacon.

Az elmúlt évtizedben több mint 100 millió palack magyar bor került a külföldi Lidl áruházak polcaira, melyek közül a legnépszerűbb borfajták

  • a Szürkebarát,
  • a Királyleányka,
  • az Egri Bikavér,
  • a Tokaji Furmint és
  • az Irsai Olivér.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Kallus György / VG

Ezek is érdekelhetnek

További híreink