A SoftBank az új befektetést a Vision Fund 2-n és a Latin-amerikai Alapon keresztül finanszírozta, de számos más vezető kockázatitőke-csoportot is magában foglalt, mint például az Atomicót és a Bessemert, valamint

olyan futballsztárok tőkéjét, mint az FC Barcelonától Gerard Piquéé és a korábbi Manchester United védőjének, Rio Ferdinandnak a befektetését.

A korábbi befektetők közé tartozott még az Accel és a Benchmark is.

Az invesztorok úgy vélik, több rajongó lesz hajlandó vásárolni és értékesíteni a Sorare NFT-kártyáit – amely a cég egyetlen bevételi forrása –, mint a fizikai gyűjteményekkel kereskedni évtizedeken keresztül, mint például a Topps baseballkártyákkal, vagy a Panini futballmatricákkal.

Marcelo Claure, a SoftBank Group International vezérigazgatója számos futballklub, például a bolíviai Club Bolívar és a spanyol Girona tulajdonosa, illetve ezekbe be is fektetett.

Egyedül a Sorare elképesztő növekedéséből lett az nyilvánvaló, hogy a futballrajongók világszerte izgatottan várják a Sorare által biztosított »játékon belüli játékot«

– mondta a vezérigazgató.

Sok sportliga belevetette magát az NFT-k kínálatába:

2019-ben az NBA a Dapper Labs kriptovállalattal együttműködve elindította a Top Shotot, a blokkláncon titkosított 12 másodperces kiemeléseket, majd digitális kártyaként értékesítették a rajongóknak. Az egyiket, a LeBron James dunk klipjét 200 ezer dollárért adták el, miközben egy hasonló videó ingyenesen megtekinthető a YouTube-on is.

FIFA: tárgyalóasztalhoz kerül a kétévenkénti vb terve

(Borítókép: PuzzlePix/Shutterstock)