Tizenkétmillióra bírságolta az ING Bankot az MNB

Hírek Figyelo.hu

Az MNB 12 millió forint bírságot szabott ki az ING Bank fióktelepére a Központi Hitelinformációs Rendszer felé történő adatátadás kapcsán feltárt hiányosságok miatt. A jegybank határidők kitűzésével intézkedések megtételére kötelezte a fióktelepet a hiányosságok megszüntetése érdekében – olvasható a jegybank közleményében.

Az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepénél 2018 végétől tartottak vizsgálatot, amely főleg a számlanyitás folyamatát ellenőrizte. A vizsgálat hiányosságokat talált a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) felé történő adatátadásban. Emellett a vonatkozó szabályzat a jegybank szerint ellentmondásos volt, illetve nem teljes körű.

A 12 milliós bírság meghatározásakor az MNB szerint súlyosbító körülmény volt a szabályszegések kockázati súlya, valamint azok negatív hatása a pénzügyi intézményrendszer más szereplőire. Kiemelték viszont enyhítő körülményként az ING együttműködését, és azt, hogy a problémák orvoslásábva a fióktelep már a vizsgálat alatt belekezdett. A magyarországi ING-nek március végéig kell megszüntetnie a feltárt problémákat.

(Borítókép: Az ING Biztosító Zrt. és a Deloitte Magyarország székháza Budapesten, a Dózsa György úton. (MTI Fotó: Földi Imre)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink