Tíz újabb fertőzöttje van az új koronavírusnak itthon

Hírek figyelo.hu

Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4155 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu. Az elhunytak száma változatlanul 585 fő, 2692-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 878 fő. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

(Borítókép: Krasznai Erika ápolónő (b) védőfelszerelést vesz fel az éjszakai műszak kezdetekor a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. június 4-én. (MTI/Balogh Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink