Titkos bár nyílt Budapest utcái alatt

Hírek figyelő.hu
Idén júliusban nyitott meg az Operaházzal szemben a W Budapest luxusszálloda, amely háromféle innovatív étkezési koncepciót hozott be a fővárosba – ezek a 150 éves Budapest pezsgő társasági kultúráját és örökségét ünneplik.

A luxusszállodában található étterem, a Nightingale by Beefbar mellett, az Andrássy úton lévő W Budapest egy másik kivételes kulináris élményt kínáló hellyel is bemutatkozott ősz végén: a Society25, a szálloda alagsorában található, rejtett speakeasy bár új életet lehel az egykori Drechsler Palota (a későbbi Balettintézet) földalatti részébe. A Society25 egy titkos hely Budapest utcái alatt, amelyhez egykor alagutak vezettek.

A most nyílt bár széleskörű koktélválasztéka mellett, nyolc egyedi koktéllal is büszkélkedhet, amelyek a város ikonikus épületei előtt tisztelegnek. Minden koktél tartalmaz egy titkos összetevőt, amelyet Stefano Ripiccini vezető bartender és csapata álmodott meg.

A kollekcióban megtalálható például a fényűző Gerbeaud-ház (1884) ihlette koktél, az Indulgence, amely bepillantást kínál a méltán híres kávéház falai közé, visszhangozva a Belle Époque korszak különlegességét. Az Avant-Garde az Iparművészeti Múzeum (1896) és a tetején elhelyezett lámpás által ihletett koktél, amely az avantgárd szellemét testesíti meg, azaz merész és innovatív.

Az M1, az első budapesti metróvonal (1910) előtt tisztelgő koktél, amely ötvözi a hagyományos, magyaros kapros és savanyú ízeket, tisztelegve a város gazdag történelme és kora előtt. Az Andrássy úton egykor a Drechsler palotával szomszédos Párisi Nagy Áruház (1911) fenségességét tükrözve, a Splendour koktél eleganciát és luxust sugároz, magába foglalva a Belle Époque pompáját. Nehéz választani…

Fotó: W Budapest

Ezek is érdekelhetnek

További híreink