Titánok találkozása

Hírek
A szombaton tartott MSZP-kongresszuson nemcsak a párt EP-listáját mutatták be, de olyan „jeles személyiségek” is tiszteletüket tették, mint a lista 5. helyén szereplő Kálló Dániel, a trágárságáról hírhedt Nagy Blanka, vagy a Soros György jóbarátjaként ismert Frans Timmermans is.

A „Kormányváltó Koalícióról” készült képet az MSZP Facebook-oldalán tették közzé, s a kongresszus „legfelemelőbb fotójaként” jellemezték. A kongresszus „legfelemelőbb fotója” kiváló látlelet az MSZP és tágabban véve az ellenzék állapotáról.

A „Kormányváltó Koalíció"

Frans Timmermanst senkinek sem kell bemutatni, ő az Európai Szocialisták csúcsjelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára, saját bevallása szerint Soros György jóbarátja, s európai kampányát is Orbán-ellenességre építi. A hírhedten bevándorláspárti politikus mindig élen jár hazánk ekézésében, s nagyvonalúan szemet huny az MSZP és az antiszemita Jobbik jegyessége fölött, pedig önmagát a legnagyobb antiszemitizmus elleni harcosként jellemzi.

Kálló Dániel és Nagy Blanka már nehézkesebb ügy. Nagy Blanka közéleti szerepléséből sok mindent nem tudunk hozni, azon kívül, hogy trágárságokat üvöltözve tüntet. Mondvacsinált figura mondanivaló nélkül, valahogy úgy, mint az MSZP. Bár most állítólag „visszavonul” a közszerepléstől, hogy érettségijére tudjon koncentrálni. A kormány megbuktatása tehát leghamarabb az érettségi vizsgák után várható.

Kálló Dánielről már többet lehet tudni, bár tevékenységének hasznosságát és nagyságát tekintve Nagy Blanka szintjén áll. A „Független” Diákparlament képviselőjeként a Soros-egyetem melletti tüntetések bútordarabjának számított és a kampány során is tüntetéseket szerveztek az „oktatás védelmében”. Ezeken a tüntetéseken rendszeresen pártzászlók és ellenzéki politikusok jelentek meg, de mind a „Független” Diákparlament, mind Kálló Dániel elzárkózott a színvallástól, miszerint a kormány bukását akarják.

De ahogy a mondás tartja „összenő, ami összetartozik”, így kerülhetett fel Kálló a szocialisták EP-listájára.

Szerencsétlen nímandok

Az MSZP is komoly válságban lehet, ha kénytelen kívülről beemelni embereket, hogy feltöltse velük EP-listáját. A teljes ellenzék totális inkompetenciájának, s mentális állapotnak ékes bizonyítéka Nagy Blanka felemelése is. A trágárkodó diáklányt piedesztálra emelő ellenzéki vezetők ahelyett, hogy az ország és a társadalom problémáinak megoldására, a jelenlegi kormánnyal szembeni alternatíva kidolgozására koncentrálnának, inkább az ilyen Nagy Blanka- és Kálló Dániel-típusú percemberkék mögé bújik és ettől várja a társadalmi támogatottságot.

Az ellenzéki pártokban egyre kevesebb olyan arc van, aki meghatározó és/vagy nagy társadalmi elfogadottságnak örvend, elég a Jobbikra gondolni, amely kevesebb mint egy év alatt elvesztette parlamenti frakciótagságának egyharmadát és nem mellesleg pártelnökét is. Az MSZP „megújulási" stratégiája is folyamatos kudarcokat hozott, a Párbeszéddel való összeborulás is ezt mutatja.

Amíg az ellenzék Kálló Dánielek és Nagy Blankák, azaz a „szerencsétlen nímandok” szinonimái mögé bújva szolgálja ki a bevándorláspárti brüsszeli elitet (Timmermans), addig vajmi kevés esélyük van a nemzetstratégiai tervekkel rendelkező kormánypártok ellen. A Nagy Blankáknak és Kálló Dánieleknek pedig ideje lenne átgondolni, mit is akarnak kezdeni az életükkel és megéri-e nekik összepiszkolni magukat a hazájukat folyamatosan lejáratni akaró pártokkal.

Hogy az MSZP vagy a fiatalok számára cikibb-e a közösködés, azt már döntse el a Kedves Olvasó.

Borítófotó: MSZP FB-oldala

Ezek is érdekelhetnek

További híreink