Tisztújító közgyűlést tartott a vidék kereskedőlánca

Hírek
Újraválasztotta elnökét és vezérigazgatóját a CO-OP Hungary Zrt.

Igazgatósági tagokat választottak a CO-OP Hungary Zrt. szerdai közgyűlésén: a testület elnöke ismét Pekó László, a Nyírzem Zrt. elnök-vezérigazgatója lett. (A közgyűlés tíz, a vidéki régiók által delegált tagot választott a társaság igazgatóságába.) A részvényesek az eddigi vezérigazgatónak, Tóth Gézának is bizalmat szavaztak, a cégvezetőt további öt évre bízták meg munkája folytatásával. Az eseményen elhangzott: a COOP sikerrel őrzi piaci részesedését, és az elmúlt években jól vette a környezet változása miatt adódó akadályokat, emellett fejleszteni is tudott.

A közgyűlés kezdetén egyperces néma felállással emlékeztek meg a tavaly novemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt Csepeli Lajosról, aki munkássága elismeréseként a társaságtól COOP Életút Kitüntetést kapott, melyet a néhai elnök özvegye vett át a társaság vezetőségétől. Az eseményen Pekó László elmondta: a Csepeli Lajos által különös gonddal ápolt társadalmi és karitatív programokat természetesen továbbviszi a társaság, így sor kerül idén a XII. Coop Rallyra is.

A közgyűlésen elmondott beszédében a régi-új vezérigazgató, Tóth Géza kifejtette: a gazdasági és szabályozói környezet átalakulása nem ért véget. Az elmúlt években komoly kihívások elé állította a COOP csoportot a dohánykereskedelem elvesztése, a minimálbér növekedése, valamint a vasárnapi nyitva tartásra vonatkozó szabályozás változásai, ám a kereskedelmi lánc képes volt jól reagálni mindezekre. Jelenleg az látszik, hogy az állandó változásra be kell rendezkedni, hiszen a jövőben további minimálbéremelések várhatók – tette hozzá Tóth Géza.

Pozitívumként említette ugyanakkor a vezérigazgató azt, hogy a fogyasztói bizalom erősödik, és a COOP sikerrel viszi tovább megkezdett programjait. Ennek keretében átstrukturálódik a kereskedelmi csoport bolthálózata, amely növeli a hatékonyságot. Komoly eredményeket tudott elérni az üzletlánc az elmúlt években a logisztikai infrastruktúra javításának terén is, különösen a frissáru-szegmensben javult sokat az ellátási lánc. A COOP csoport informatikai fejlesztése is tovább zajlik, itt már a boltok 70 százaléka egységes informatikai rendszerben dolgozik. A korábbi évek egyik nagy áttörése az is, hogy a törzsvásárlók száma mára magabiztosan meghaladja az egymillió főt. A további cél ebben a programban, hogy az inaktív résztvevőket aktivizálják, az aktívakat pedig jobb szolgáltatásokkal, bővebb kedvezményekkel jutalmazzák.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink