Tisza-tó: a balatoni árak harmadáért lehet nyaralót venni

Hírek vg.hu
Árrobbanás lehet néhány éven belül a Tisza-tónál, ahol ma még a balatoni árak harmadáért lehet nyaralót venni. A Budapestről autópályán egy-másfél óra alatt megközelíthető, vagyis szinte balatonnyi távolságra fekvő térség természetközeli környezetével és megfizethető áraival, fejlődő infrastruktúrájával lehet nyerő.

Sokat fejlődött az elmúlt években az infrastruktúra, de a Tisza-tó még mindig őrzi sajátos, vadregényes hangulatát, ami rengeteg nyaraló, horgász vagy egyszerűen csak pihenésre vágyó ingatlantulajdonos álma – összegezhető a térségben rejlő potenciál.

Megfizethető árak a felértékelődés ígéretével

Jelenleg még a balatoni árak harmadáért lehet nyaralót venni a Tisza-tó környékén lévő településeken, amelyek ugyanúgy egy-másfél órányira vannak Budapesttől az autópályán, csak a másik irányban.

A természetközeli környezet sokak számára lehet vonzó, ráadásul az infrastruktúra is fejlődött.

Ha a szükséges fejlesztések folytatódnak, néhány éven belül árrobbanás várható a régióban – mondta a Világgazdaságnak Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Rámutatott: Kevés olyan nagy üdülőövezet van a régióban, ahol a tóparti településeken átlagosan 20-30 millió forintért nyaralót lehet vásárolni.

Még a vevők vannak nyeregben

Egyetlen év alatt 50 százalékkal nőtt a kínálat a Tisza-tónál, ahol mindeközben a kereslet csak stagnált, de az árak még így is tudtak 6 százalékot emelkedni tavalyhoz képest. Miután az árak nem szabadultak el, a Tisza-tónál is a vevők lehetnek nyeregben.

A még a Covid és a 2022-es válság által megtépázott kereslet most kezd helyreállni.

A kereslet élénkülhet, erre az Ingatlan.com gazdasági szakértője szerint azért is lehet számítani, mert a lakáspiaci fellendülés időszakában organikusan is erősödött, 2018-ról 2019-re konkrétan 60 százalékkal.

Később a Covid-hatás is jelentkezett a Tisza-tavi nyaralóövezetben: 2020-ról 2021-re 50 százalékkal nőtt az érdeklődések száma a portálon meghirdetett nyaralók és lakóingatlanok iránt.

A teljes cikk itt olvasható.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink