Tiltott támogatással segítheti a Jobbikot Simicska Lajos?

Hírek
Sajátos trükköt talált ki Simicska Lajos és a Jobbik, hogy az átláthatósági törvényt megpróbálják kijátszani, és plakáthelyeket juttasson a Jobbiknak - írja az Origo.  

A portál értesülése szerint Simicska Lajos cége, a Publimont plakáthelyeinek egyhatodát napok alatt játszotta át a Jobbiknak. A cég igazgatótanácsának ülésén a hét elején Simicska Lajos személyesen jelent meg, ahol elmondta, a Jobbik ugyan nem tud fizetni, de ennek ellenére azonnal biztosítani kell a párt számára a plakáthelyeket. Az Origo információ szerint a hirdetési felületek átengedésére úgy került sor, hogy a Publimont kisebbségi tulajdonosa nem támogatta az ügyletet. 

A lap számítása szerint a Jobbik által megszerzett plakáthelyek 1 milliárd forintot érnek. Súlyos törvénysértésről van szó: egy cég nem adhat támogatást pártnak, tiltja a pártokra vonatkozó törvény – teszi hozzá. 

Felidézik: a Publimont a második legnagyobb reklámcég Magyarországon 31%-os piaci részesedéssel, Simicska Lajos egyetlen nyereséget termelő cége.  Az egyik hivatalos tulajdonos régi barátja és üzlettársa, Nyerges Zsolt, rajta kívül pedig két, szintén Simicska-érdekeltségébe tartozó cég

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink