Tiborcz: Prekoncepciókon alapuló támadások értek engem és a családomat

Hírek
Az Origónak adott interjút Tiborcz István üzletmber, aki azzal "érdemelte" ki az ellenzéki újságírók figyelmét, hogy Orbán Viktor veje. A lapnak elmondta, Magyarországon a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhat akármivel.

Tiborcz István szerint el kell fogadnia, hogy egyre nagyobb figyelem irányul rá, és minden üzleti lépéséből spekulatív sajtóhír lesz, amelyek célja a vele kapcsolatos negatív sajtóviszhang keltése.

Elmondta azt is, miért szállt ki a közvilágítási projekteket megvalósító Ellios nevű cégből: "2014 után, a folyamatos, prekoncepciókon alapuló, engem – és rajtam keresztül a családomat – érő támadások miatt az Elliosban lévő részesedésemet eladtam. Egy idő után kénytelen voltam jogi eljárásokat is indítani az ezzel kapcsolatos, valótlan, rosszhír-keltő állításokkal szemben. A bíróságok több esetben jogerősen is nekem adtak igazat. Az Elliosban való részvételem és az abból való kiszállásom kapcsán megértettem, hogy Magyarországon a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhatom bármivel. Olyan területet választottam, amely nincs semmilyen kapcsolatban állami és önkormányzati tenderekkel. Az ingatlanfejlesztés piacára léptem, ami nagyon régóta szintén foglalkoztatott."

Renben van-e, hogy a miniszterelnök veje mint üzletember nem foglalkozhat bármivel? – teszi fel a kérdést az újságíró. Tiborcz nem tudja megítélni, de azt állítja, elfogadja, hogy ez így van: "A miniszterelnök családtagjaként távol kell maradni az állami vagy önkormányzati ügyektől, ezt meg kellett tanulnom, és el kell fogadni."

Hozzáteszi, vannak újságírók, "akik valótlan féligigazságok közlése céljából már a napi életébe is beavatkoznak az embernek."

Hogy mennyire nem alátámasztottak az őt érő támadások az ellenzéki média részéréről azt a BDPST Zrt részvénykönyve is mutatja, amit maga Tiborcz mutatott meg az Origo munkatársának. Az üzletember nemrég részvényesként szállt be a vállalkozásba, amelyről kifejti: "Ez egy Magyarországon bejegyzett, transzparensen működő cég, amelyik itt fizet adót. Eddig senki sem akart valójában utánajárni annak, hogy kik a valódi tulajdonosok, pedig bárki betekinthetett volna a részvénykönyvbe, ahogy a mostani interjú során önök is teszik."

Ennek ellenére a sajtóban sokan az offshore jelzőt aggatják a BDPST Zrt-re – teszi hozzá.

Tiborcz azt is elárulta, a miniszterelnök vejeként az ember támadásoknak van kitéve, azonban nagy tisztelettel és örömmel tölti el, hogy Orbán Viktor az apósa.

Borítófotó: Burger Barna/MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink