Terv szerint teljesített a Mol

Hírek figyelo.hu
A vártnál is nagyobb profitcsökkenésről számolt be péntek hajnalban a Mol, az EBITDA soron viszont az elemzői konszenzusnál erősebb eredményt ért el a negyedik negyedévben az olajcég.

Gyengére sikerült a Mol tavalyi utolsó negyedéve, a társaság minden főbb eredménysoron alulmúlta az egy évvel ezelőtti teljesítményét. Az újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDA 7,5 százalékkal 179,6 milliárd forintra csökkent, igaz, az elemzők ennél lényegesen nagyobb, 17 százalékos visszaesésre számítottak – írja a Világgazdaság.

A lap hozzáteszi, hogy

komoly csalódást okozott viszont a társaság adózott eredménye, ami éves alapon felére zuhant, és így mindössze 37 milliárd forintot tett ki. A szakértők ennél szerényebb, 33 százalékos visszaeséssel kalkuláltak.

A két fő szegmensben egyaránt kétszámjegyű eredménycsökkenést könyvelhetett el a Mol, a kutatás-termelés EBITDA-ja 17,5 százalékkal, a finomításé pedig 16 százalékkal zsugorodott.

A cikkből az is kiderül, hogy gyengére sikerült a Mol tavalyi utolsó negyedéve, a társaság minden főbb eredménysoron alulmúlta az egy évvel ezelőtti teljesítményét. Az újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDA 7,5 százalékkal 179,6 milliárd forintra csökkent, igaz, az elemzők ennél lényegesen nagyobb, 17 százalékos visszaesésre számítottak.

Komoly csalódást okozott viszont a társaság adózott eredménye, ami éves alapon felére zuhant, és így mindössze 37 milliárd forintot tett ki.

A szakértők ennél szerényebb, 33 százalékos visszaeséssel kalkuláltak.

A két fő szegmensben egyaránt kétszámjegyű eredménycsökkenést könyvelhetett el a Mol, a kutatás-termelés EBITDA-ja 17,5 százalékkal, a finomításé pedig 16 százalékkal zsugorodott.

.

Borítókép: PuzzlePix/Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink