"Terápiás lámákkal" kezelik a stresszelő egyetemi hallgatókat

Hírek
Forradalmi stresszcsökkentő módszert vezettek be néhány amerikai egyetemen a hallgatók számára.  

A Campus Reform nevű oldal tette közzé, hogy egyes amerikai egyetemeken a vizsgaidőszakban úgynevezett “terápiás lámákat” simogathatnak a hallgatók, hogy megbirkózzanak a vizsgák okozta stresszel. Az USA “hópihe nemzedékének” nem ez a legfurább dolga, meg amúgy is, nem biztos, hogy ez egy olyan rossz ötlet.

Tekintve, hogy Magyarországon is egyre több hópihe szálingózik az egyetemek környékén, elgondolkodhatnánk mi is a bevezetésében. Bizonyára mindenkinek van olyan ismerőse Facebookon, aki egyetemistaként non-stop azon rinyál, hogy be kell járni a reggeli szemináriumra és sokat kell tanulnia két vizsga utáni berúgás között. Azt javaslom, hogy mielőtt elveszítenénk a türelmünket az egyetemistának nevezett sokat szenvedett és kirekesztett réteggel szemben, a kommentekben hosszan kifejtett anyázás helyett kezdjünk el aláírásokat gyűjteni az egyetemi terápiás lámák bevezetéséért.

A CEU-n és a TáTK-n mondjuk okozhat ez némi fennakadást. Egyrészt a CEU kampuszán nem tudnának hol legelni szegény állatok, és gyeptéglát nehezebb beszerezni, mint egy menstruációs kanapét. Az viszont mindkét egyetemen heves vitákat okozna, hogy amikor a terápiás láma, pusztán terápiás célból, egy méreteset köp a páciens arcába, az valójában a férfi vagy női viselkedésformák közé tartozik-e a lámák társadalmában.

Borítófotó: A Szilvi nevű, háromnapos nőstény láma a Gyöngyösi Állatkertben 2015. január 4-én. (Komka Péter/MTI)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink