Teljesen elvesztették az eszüket a vegánok

Hírek
Betört kirakatok, hamis vérrel kent feliratok, ismétlődő fenyegetések - jelenleg ilyen problémákkal küzdenek a hentesek, húsokkal bármilyen formában kereskedők Franciaországban. 

“Hús = halál”, “állítsuk meg a fajizmust” – ezeket a feliratokat írták legutóbb vegán militánsok egy francia város hentesének boltjára, majd betörték a kirakatot és az ajtót is. A tulajdonos szerint 1000-1500 euróra tehető az okozott kár. És ez nem egy elszigetelt eset – írja a Le Figaro.

Az elmúlt egy évben száz hentes boltját gyalázták, támadták meg vegánok. Ráadásul az elmúlt hónapokban megugrott az erőszakosabb cselekmények száma egész Franciaországban. Jean-François Guihard, a Franciaországi Hentesek, Húsiparosok és Ellátók Szövetségének elnöke szerint a trèbes-i terrortámadás óta szabadultak el igazán az indulatok. Korábban legtöbbször csak művérrel pingáltak ki üzleteket vegán aktivisták, de mára már a hentesboltok céltáblává változtak. Az említett terrortámadásban meghalt egy hentes. Ezzel kapcsolatban pedig legutóbb egy vegán úgy fogalmazott: “mi sokkoló van abban, hogy egy gyilkost megölt egy terrorista” – közölte Guihard.

Miután áprilisban Felső-Franciaországban 7 hentesbolt, valamint húsüzlet kirakatait zúzták szét és festették be művérrel, a szakma tagjai megelégelték az erőszakhullámot. Guihard levelet írt Gérard Collomb francia belügyminiszternek, hogy azonnal tegyen valamit. “Franciaországban csak kétszázezer vegán van. Nem engedhetjük, hogy a kisebbség szabja a törvényeket” – fogalmazott benne a szakszervezeti elnök. 

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink