Teljesen átalakította a Covid az üzleti utazásokat

Hírek vg.hu
A koronavírus-járvány évei alatt a vállalatoknak új megoldásokat kellett találniuk az addig nélkülözhetetlen üzleti utakra. Ez az időszak rávilágított arra, hogy felesleges drága utazásokat finanszírozni, amikor a találkozókat videóhívásokon keresztül is meg lehet oldani.

A koronavírus-járvány évei alatt a vállalatoknak új megoldásokat kellett találniuk az addig nélkülözhetetlen üzleti utakra. Ez az időszak rávilágított arra, hogy a cégeknek felesleges drága utazásokat finanszírozniuk, amikor a találkozókat videóhívásokon keresztül is meg lehet oldani.

E tendencia pedig nagyon fájdalmasan érintette a légitársaságokat, különösen az amerikaiakat, amelyek jelentős pénzügyi veszteségekről számoltak be az elmúlt negyedévekben – a BBC szerint ez részben az üzleti jellegű utazások csökkenésével, eltűnésével is magyarázható. A portál eközben arról is ír, hogy a hibrid és távmunka elterjedésének ellenére újjáéledhetnek az üzleti utazások, igaz, más formában.

A globális üzleti utazási ágazat 2024-ben meghaladhatja a világjárvány előtti 1,4 milliárd dolláros szintet

– hívta fel rá a figyelmet jelentésében a Global Business Travel Association.

Üzleti utak helyett belső kapcsolattartás

Az American Express Global Business Travel (Amex GBT) és a Harvard Business Review közös felmérésében 425 amerikai szakembert kérdeztek meg az üzleti utazások helyzetéről. A válaszadók szerint a járvány előtt a cégek tárgyalások miatt küldték üzleti utakra a dolgozóikat, a Covid-lezárások óta viszont már a belső kapcsolattartás miatt.

Ennek oka, hogy az átalakult táv- és hibrid munkarendben az alkalmazottak nem találkoznak és tulajdonképpen nem is ismerik egymást. Az interakciók így létfontosságúvá váltak. A hétköznapi értekezletek könnyen megoldhatók a virtuális térben, de a munkavállalókkal történő hosszútávú, pozitív kapcsolat kiépítéséhez már elengedhetetlen a személyes jelenlét. A koronavírus-járvány alatt, óta sok munkavállaló költözött távolabb a munkahelyétől, miután nem volt szükség a napi ingázásra. Az üzleti utazások jelentősége tehát felértékelődött.

Az embereket összehozza az utazás, amely újrateremti a kötelékeket, erősíti a kultúrát a szervezeteken belül, és lelkesedést vált ki az egyénekből

– mondta az Amex GBT vezérigazgató-helyettese, Patricia Huska.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Fotó: Roslan RAHMAN / AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink