Teljes támogatásáról biztosítja Trump Orbánt

Hírek Figyelo.hu
Ritkaság, hogy az egykori elnök Amerikán kívüli politikusokat támogat.

Donald Trump egykori amerikai elnök hétfőn teljes mértékű támogatásáról biztosította Orbán Viktor miniszterelnököt a közelgő választás előtt – írja a The Washington Post.

A szokatlan megszólalásról szóló közleményben Trump arról ír, hogy

Orbán Viktor valóban szereti hazáját és biztonságot akar a népének.

– olvasható a politikus közleményében.

Magyarország megvédése, az illegális bevándorlás megállítása, a munkahelyteremtés, a kereskedelem terén erőteljes és csodálatos munkát végzett és hagyni kéne, hogy folytassa ezt a következő választáson. Erős vezető, akit mindenki tisztel. Teljes mértékben támogatom őt és újraválasztását Magyarország miniszterelnöki posztjára – zárja az üzenetét a milliárdos üzletember.

Orbán Viktor az amerikai jobboldal kedvence lett az utóbbi időben, elég ha Tucker Carlson interjújára emlékezünk a tavalyi évből. Trump mióta vereséget szenvedett az elnökválasztáson nem vonult vissza a politikától és számos alacsonyabb szintű amerikai választáson jelezte, hogy kit tart megfelelő jelöltnek, de az ritkaságnak számít, hogy külföldi országok belügyeibe szóljon bele.

Az amerikai jobboldal seregszemléje, a CPAC jövő tavasszal Budapesten kerül megrendezésre, hogy annak keretében kik érkeznek majd Magyarországra azt egyelőre még nem tudni.

(Borítókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink