Tele vannak a repterek, már jövőre talpra állhat a légi közlekedés

Hírek vg.hu
A brit Heathrow repülőtér csütörtökön jelentősen megemelte az utasforgalomra vonatkozó előrejelzését, miután az év első kilenc hónapjában a veszteségei folyamatosan csökkentek, a nyári utazási kereslet pedig a 2019-es szintet is megközelítette – írta a Reuters.

Az Egyesült Királyság legnagyobb repülőterének közleménye szerint idén 79,3 millió utasra számítanak, szemben a korábbi, 70 milliós előrejelzéssel. Világszerte egyre több járat közlekedik, hála az utazási kereslet meredek emelkedésének, mivel a világjárvány óta egyre nagyobb a nyaralási hullám.

2019 óta nem volt ilyen magas a teljesítményünk. Az afrikai, ázsiai és csendes-óceáni térségből soha nem látott forgalmat tapasztalunk, és a jelenlegi tendenciák alapján abban bízunk, hogy már 2024-ben visszatérünk a járvány előtti szintre – olvasható a Heathrow közleményében. A repülőtér várakozásai szerint a jövő évi utasforgalom a 2019-es, 81 millió fős szint fölé fog emelkedni.

A Heathrow adatai mellett más repülőterek jelentései is arra utalnak, hogy a hosszú, többéves gyengélkedés után a légi közlekedés hamarosan lábra állhat. A légitársaságok elkezdték bővíteni a flottáikat, a repterek komoly fejlesztéseken mentek keresztül, a nyaralási vágy pedig megállíthatatlanul növekszik – ezt pedig egyelőre még a megélhetési válság sem tudta kicsorbítani.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink