Távozik a MÁV–Volán-csoport elnök-vezérigazgatója

Hírek H. Z.

Június 15-i hatállyal távozik a MÁV–Volán-csoport elnök-vezérigazgatója, Homolya Róbert, aki 2018 óta vezette az ország legtöbb munkavállalót foglalkoztató vállalatát. Utódlásáról a későbbiekben születik döntés – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

„Homolya Róbert irányítása alatt a járványhelyzetben is megbízhatóan működött a vasúti közlekedés. Vezetésével indult el a Volánbusz MÁV-csoportba integrálása és számos jelentős fejlesztés, köztük a Nyugati pályaudvar rég esedékes felújítása. A legnagyobb hazai vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatóknál tavaly így már 57 ezer munkavállalót érintően született meg az újabb hároméves bérmegállapodás” – írta közleményében a TIM, amely a teljes magyar vasúti ágazatot képviselő Hungrail Magyar Vasúti Egyesület vezetésében a továbbiakban is számít a szakember közreműködésére.

Hozzátették: az újonnan életre hívott Nemzeti Közlekedési Központ közreműködésével az utasok igényeihez igazodó, az autózással árban és időben is versenyképes szolgáltatási kínálat, egységes menetrend és összehangolt tarifarendszer kialakítása a cél.

Borítókép: Kallus György / VG

Ezek is érdekelhetnek

További híreink