Távoktatásra szerelkeznek fel a magyar családok

Hírek Figyelo.hu
Azzal kapcsolatban, hogy használt vagy új eszközt szereznének-e be, már megoszlott a válaszadók elképzelése.

Részben az iskolakezdéssel összefüggő laptopvásárlási szokásokról végzett kutatást a Laptophardware.hu laptop alkatrész webáruház ügyfelei körében egy online kérdőívben. A felmérésből egyértelműen látszik, hogy a válaszadók nagy része szándékozik laptopot beszerezni szeptemberben az iskolakezdéshez kapcsolódóan. A többség bizonytalan abban, hogy új vagy használt gépet szeretne-e venni, többnyire az ár a meghatározó ebben a kérésben. A megkérdezettek 90 százaléka szerint a 2021/22-es tanév első félévében ismét online oktatásra való átállás várható.

A Laptophardware.hu kutatásában 3260 felhasználó vett részt,

54 százaléka válaszolt úgy, hogy tervei között szerepel a szeptemberi, tanévkezdethez kötődő laptopvásárlás.

Azzal kapcsolatban, hogy használt vagy új eszközt szereznének be, már megoszlott a válaszadók elképzelése, a felhasználók 46% nem tudja, hogy milyen laptopot kíván beszerezni. 27-27 százalék arányban szavaztak úgy a kérdőívet kitöltők, hogy egyértelműen új vagy használt gépre terveznek beruházni.

Arra a kérdésre, hogy mennyit szánnak laptopra, a válaszadók 46 százaléka szavazott úgy, hogy erről nincs konkrét elképzelése. A 3260 résztvevő 25 százaléka jelölte a 0-100.000-, 14 százaléka a 100.000-150.000-, és 9 százaléka a 150.00-200.000 forintig terjedő értékhatárt. A válaszadók 4 százaléka az, aki 200.000 és 250.000 forint között költene a beszerzendő gépre, és

mindössze 2 százaléka voksolt úgy, hogy akár több mint 250.000 forintot is rászánna egy laptopra.

A kérdőívet kitöltők 36 százaléka válaszolt úgy, hogy van olyan laptop a háztartásukban, amelyet szeretnének korszerűbbé tenni.

A Laptophardware.hu kutatásában azt is megvizsgálták, hogy a válaszadók mennyire tartják fontosnak a laptopok rendszeres karbantartását a gyorsabb működés érdekében. A válaszadók 32 százaléka nem rendelkezik ezzel kapcsolatban konkrét elképzeléssel, elsősorban szakemberekre bízná a döntést. 20 százalékuk viszont az újratelepítést, 17 százalékuk az ajánlott éves tisztítást, 16 százalékuk a memória bővítését és 14 százalékuk az SSD tárhely kapacitás bővítését jelölte meg a legindokoltabb újításként.

A kérdőívben résztvevők 90 százaléka, azaz 2930 fő válaszolt úgy, hogy számít a 2021/22-es tanév első félévében arra, hogy ismét át kell állni az online oktatásra.

Mindössze 10 százalék vélekedik erről ellenkezően.

„Akár át kell állni online oktatásra, akár nem, célszerű a háztartásunkban lévő laptopot karbantartani és tisztítani. Ennek köszönhetően nemcsak a gépünk élettartama nő meg jelentősen, de bármikor könnyedén át tudunk állni a digitális oktatásra” – mutatott rá Krajnyák Tamás.

A 40 felettiek között van a legtöbb fertőző

(Borítókép: 2020.03.30. Sopron. Digitális távoktatás. Kosztka Tamás akkor segít a lányának, reginának a tanulásban, ha esetleg ő megakad. (Magasi Dávid, Kisalföld)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink