A 40 felettiek között van a legtöbb fertőző

Hírek Figyelo.hu
Az elmúlt egy hétben valamennyi korosztályban igazoltak covidos beteget, a vírus Heves megyében terjed a legjobban.

Az elmúlt heti adatok alapján a fertőzöttek korösszetétele, átlagéletkora jelentősen nem változott 41,7 év – válaszolta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a VG megkeresésére.

Hozzátették: valamennyi korosztályban igazoltak fertőzöttet, azonban a fertőzöttek kétharmada a 20-59 év közöttiek közül került ki. A legtöbb fertőzést a fővárosban igazolták, azonban a vírus terjedése Heves megyében volt a legintenzívebb, ahol közel kétszeresére nőtt egy hét alatt az új esetek száma.

A koronavírus.gov.hu legfrissebb adatai szerint koronavírus miatt meghalt egy 19 férfi, akinek az alapbetegsége valamilyen daganatos megbetegedés volt.

Magyarországon 30 ezer felett van a Covid-19 miatt elhunyt betegek száma, az elmúlt napokban 300 felett volt az új fertőzöttek száma.

Az NNK kiemelte, hogy a koronavírus elleni védőoltás után is elképzelhető a vírussal való megfertőződés, azonban az oltás bizonyítottan csökkenti a súlyos és halálos kórlefolyás kockázatát.

Azt írták, akik még nem vették fel a koronavírus elleni oltást, mindenképpen jelentkezzenek, és oltakozzanak, hiszen csak így előzhető meg a fertőzés, a súlyos megbetegedés. A súlyos megbetegedés ellen minden itthon forgalomban lévő vakcina egyformán hatásos és biztonságos.

Ötszázhoz közelít a csütörtöki fertőzésszám

(Borítókép: A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának hallgatója koronavírus-teszthez vesz mintát a Karancsaljai Napfény Óvoda dolgozójától a nógrádi település községházában 2020. december 4-én. Folytatódik a szociális, a bölcsõdei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésben részt vevõk is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként. (MTI/Komka Péter)

További híreink