Tárt karokkal várja az EU az amerikai turistákat

Hírek Figyelo.hu
A következő hetekben az Európai Unió szorosan montírozza a koronavírusos eseteket.

Az Európai Unió hétfőn úgy döntött, nem korlátozza az amerikai turisták számára a beutazást az unió területére, annak ellenére sem, hogy az USA-ban emelkedik a Covid-esetek száma – írja a Bloomberg.

A VG szemléje kiemelte:

a gyorsan változó járványügyi helyzetre való tekintettel az EU a következő két hétben figyelemmel kíséri az esetek számának alakulását.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ által összeállított adatok szerint az USA-ban az új Covid-fertőzöttek száma 270-re emelkedett 100 ezer lakosra lebontva az elmúlt két hét alatt, az unió esetében ez a szám 75 fő.

Mint írták, az EU útmutatása szerint a tagállamoknak kell arról döntést hozniuk, hogy kit engednek be az országuk területére, illetve milyen korlátozásokat határoznak meg a beutazóknak. Míg az uniós országok nagy része követte az irányelveket, voltak esetek, amikor az egyes nemzetek eltértek a szabályoktól.

Ezermilliárdos mínuszt hozott a járvány a turizmusban

(Borítókép: Két amerikai fiatal turista nő pihent meg a Halászbástya máskor látogatókkal teli mellvédjén. A Covid 19 világjárvány következtében a töredékére esett vissza a magyar fővárosba és annak nevezetességeihez látogató külföldi turisták száma. (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink