Tanároknak, ápolóknak mondott köszönetet Novák Katalin

Hírek mno.hu
A köztársasági elnök újévi köszöntőjében arról is beszélt, hogy miközben háború van Ukrajnában és Izraelben is, itthon békében élhetünk.

A 2023-as évet Novák Katalin a találkozások éveként jellemezte, és köszönetet mondott az embereknek, hogy segítenek nyitott szemmel, füllel és szívvel járni.

A köztársasági elnök újévi beszédjében köszönetet mondott az orvosoknak és ápolóknak, hogy az 520 grammal született Panni és ikertestvére reménykedhetnek a teljes életben. Megköszönte a segítőknek, hogy kimentették a törökországi földrengés romjai alól a kis Ahmetet és társait.

Köszönetét fejezte ki mások mellett a balassagyarmati gyermekotthon dolgozóinak, a Tiszabőn, Tiszaalpáron, Sárkeresztúron, Sóshartyánban dolgozóknak, a fonyódi kishuszároknak, a rimóciaknak, terényieknek, hollókőieknek a hagyományőrzésért, a kecskeméti, móri, csurgói, pannonhalmi oktatóknak, a somogyvári, nyírbátori és Mexikói úti pedagógusoknak, a lajoskomáromi szeretetotthonnak, az Egyszülős Központnak és a hajléktalanokat ellátóknak.

A köztársasági elnök felidézte 2003 decemberét, amikor az új esztendőt abban a tudatban vártuk, hogy Magyarország hamarosan az Európai Unió tagja lesz.

Mára látjuk az előnyöket, a nehézségeket, és egy pillanatra sem felejtettük el: teljes jogú tagságot ígértek

– mutatott rá, hozzátéve: ezen a héten a brüsszeli postás a felszólító levelek között valamennyit meghozott a pénzünkből is.

A köztársasági elnök emlékeztetett: háború van Ukrajnában és Izraelben is, tömeges tüntetések, gazdasági, politikai bizonytalanság a világban. Itthon aggodalom, küzdelem a hétköznapokért, de békében élhetünk – hangsúlyozta.

Bízunk a tehetségben, a szorgalomban, a kegyelemben – emelte ki a köztársasági elnök, aki 2024-ben futni, túrázni, úszni, bringázni, focizni, kondizni hív életkortól függetlenül minden magyart.
Mozogjunk együtt, legyen 2024 a mozgás éve is! – hangsúlyozta Novák Katalin, hozzátéve: vegyünk példát a profi sportolókról, és ne csak szurkoljunk, hanem mozduljunk is.

További részletek a beszédből + videó az mno.hu oldalán.

Fotó: Szabad Föld

Ezek is érdekelhetnek

További híreink