Támogatja a Fidesz a vagyonnyilatkozatokról szóló népszavazási kérdés

Hírek
Az ellenzék gyengesége miatt szokássá vált, hogy a parlamentben is megfogalmazható, és a kormánypártok által el nem utasított kérdéseket magánszemélyek népszavazási kérdésként fogalmaznak meg - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az Origónak annak kapcsán, hogy a Kúria hitelesítette azt a népszavazási kérdést, amely azt célozta, hogy rendszeresen vessék össze a vagyonnyilatkozatokban szereplő adatok helytállóságát a hatósági nyilvántartásokkal. 

Semmi gondunk nincs ezzel a kezdeményezéssel, jó szívvel tudjuk támogatni – mondat Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője azzal kapcsolatban az Origónak, hogy a Kúria hitelesítette azt a népszavazási kérdést, amely azt célozta, hogy rendszeresen vessék össze a vagyonnyilatkozatokban szereplő adatok helytállóságát a hatósági nyilvántartásokkal.

A népszavazás egy fontos, de kiegészítő intezménye a parlamentáris demokráciának – tette hozzá. Akkor van értelme, ha az Országgyűlés döntését a választópolgárok elfogadhatatlan tartják, nem akkor, ha a képviselők többsége egyetért egy javaslattal.

Meglepve állok az előtt, hogy semmi reakció nem érkezett arra a javaslatomra, hogy a fél százalékot el nem érő politikai erőknek vissza kell fizetniük az államtól kapott kampánypénzeket – mondta Gulyás Gergely. Úgy látja, két dolgot tehet az ellenzék, vagy támogatják a javaslatot, vagy megszegik a szavukat, és nem támogatják, ebben az esetben viszont minden felelősség őket terheli a kampánytámogatással kapcsolatos esetleges visszaélésekért.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetnek

További híreink