Szupertájfun veszélyezteti Tokiót

Hírek MTI / Figyelo.hu
A meteorológiai szolgálat szombat reggelre 150 milliméter esőt jósol Tokió térségében, lehetséges áradásokra és sárcsuszamlásokra is figyelmeztetést adtak ki.

Fennakadásokat okoz a légi és vasúti közlekedésben egy erős széllökésekkel és esőzéssel járó tájfun Tokió közelében pénteken.

A napközbeni ítéletidő miatt számos repülő- és vonatjáratot törölni kellett, de személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

A japán főváros déli partjaitól nem messze fekvő Izu-szigeteknél a 35 kilométer per órás sebességgel északkelet felé tartó, Mindulle névre keresztelt tájfun óránként 162 kilométeres sebességű széllel érkezett meg — tájékoztatott a japán meteorológia szolgálat (JMA).

Számos, a tokiói Haneda repülőtér és a külső szigetek között közlekedő repülő- és kompjáratot is töröltek.

Kató Kacunobu, a japán kormány főtitkára sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy eddig sem károkról, sem személyi sérülésről nem érkezett jelentés. Arra kérte az Izu-szigetek lakóit, hogy maradjanak az épületeken belül, és ne menjenek az ablakok közelébe, amíg a tájfun tovább nem halad.

A meteorológiai szolgálat szombat reggelre közel 200 milliméter esőt jósolt az Izu-szigeteken, Tokió térségében pedig 150 millimétert. A hivatal lehetséges áradásokról és sárcsuszamlásokról adott ki figyelmeztetést az érintett térség lakosai számára.

Megvan, ki lehet az új japán miniszterelnök

(Borítókép: Látogatók esernyőkkel a kezükben a Mindulle névre keresztelt tájfun által okozott felhőszakadás közben a tokiói Szenszodzsi-templomhoz vezető Nakamisze utcában 2021. október 1-jén. (MTI/AP/Hiro Komae)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink