Szoftvercégként élne túl a Huawei

Hírek Figyelo.hu

Továbbra is két szék között a padlón van a Huawei, miután 2019 májusában az USA kereskedelmi szankciókon keresztül akadályozni kezdte, hogy egyesült államokbeli vállalatok hardveres és szoftveres technológiát értékesítsenek számára – írta meg a Reuters.

Az Origo szemléje kiemelte, hogy a kérdéses megoldásokra nagyban támaszkodó Huawei számára ez óriási mélyütésnek bizonyult,

amelyből az európai fogyasztók javarészt csak annyi érzékeltek, hogy a vállalat nem volt képes többé előtelepíteni a Google-féle appokat az új fejlesztésű okostelefonjaira. Ez a Honort is érintette, azonban a Huawei mára eladta a leánycéget, ezzel kivonva azt a szankciók alól. Az új tulajdonoshoz került gyártó hamarosan bejelenti majd a Play Áruházat is tartalmazó, következő generációs telefonjait.

Bő két évvel a korlátozások bejelentését követően a Huawei helyzete szemernyit sem változott, ráadásul semmiféle jele sincs annak, hogy bármikor a belátható jövőben visszatérhetne az élet a megszokott kerékvágásba. A Reuters beszámolója szerint a Huawei alapítója sem számít a helyzet javulására, így Zsen Cseng-fej a vállalat vezetőségének küldött levelében arra sarkallta az illetékeseket, hogy alakítsák vezető szoftveres erővé a vállalatot.

Meglátása szerint ez a tér alapvetően kívül esik az amerikai fennhatóságon, így az nem lesz képes akadályozni a lépést.

Az alapító specifikusan a MindSpore mesterséges intelligenciás felhőplatformot és a HarmonyOS rendszert emelte ki fókuszterületekként, az utóbbi internetre kötött kütyükön és okostévéken debütál majd a belátható jövőben. Zsen Cseng-fej szerint rövid távon a kínai ügyfelek és igények kiszolgálására kell törekednie a Huaweinek, de hosszabb távon az USA-n kívüli területek meghódítása is célkitűzés, a külföldi piacok dominálása az üzleti előnyök mellett remek revans volna a céget ért sérelmekért.

(Borítókép: Egy motoros futár halad a Huawei épülete mellett Dubaiban, 2021. február 22-én. (Karim SAHIB, Europress/AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink