Szilveszteri foglalási dömping a hazai szálláshelyeken

Hírek Sz. H.
Országszerte eddig 225 ezer előfoglalás érkezett a magyar szálláshely-szolgáltatókhoz az év utolsó hétvégéjére – ez már most meghaladja az előző év azonos időszakában lefoglalt vendégéjszakák számát.

Budapestre csaknem háromszor annyi belföldi foglalás érkezett idén, mint amennyi vendégéjszakát eltöltöttek a fővárosban tavaly a látogatók.

A várhatóan a fővárosban szilveszterező külföldi turisták vendégéjszakáinak száma pedig még a hazai látogatókét is kétszer felülmúlja. A legtöbb nemzetközi turista Olaszországból, Németországból, Izraelből, Spanyolországból és az Egyesült Királyságból érkezik majd Budapestre.

A vidéki szálláshelyeken ugyanakkor a hazai vendégek lesznek az év utolsó napjaiban többségben:

108 ezer foglalással a Balaton a legnépszerűbb úti cél, a vendégek több mint 31%-a búcsúztatja majd itt az óévet.

De szintén sokan látogatnak majd a Mátra-Bükk (10%), valamint Budapest környékére (7%).

A foglalások körében a 4 csillagos szállodák a legkedveltebbek, a fővárosi szállodai előfoglalások 46, a vidékiek 56%-a érkezett ezekbe a kategóriájú hotelekbe.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján eddig országszerte 225 ezer foglalást regisztráltak a hazai szálláshely-szolgáltatók az év utolsó hétvégéjére, míg tavaly 227 ezer volt az eltöltött vendégéjszakák száma.

Fotó: Világgazdaság/Kallus György

Ezek is érdekelhetnek

További híreink