Szijjártó: hosszú és nehéz védekezésre kell berendezkednünk

Hírek Figyelo.hu

Ezen a héten 20 repülőgépnyi szállítmány érkezik, köztük 10 millió maszk, 2000 lélegeztetőgép, 300 000 egészségügyi kesztyű érkezik hazánkba – idézi a külügyminisztert a Mandiner.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Szijjártó Péter napirend előtti felszólalásával kezdődött az Országgyűlés hétfői ülése.

„Azért kértem szót a mai napon, mert mindenki, aki figyelemmel követi a világ híreit, láthatja, hogy a legerősebb gazdaságok is komoly nehézségekkel néznek szembe” – kezdte beszédét a külgazdasági-és külügyminiszter.

Hosszú és nehéz védekezésre kell berendezkednünk. Haza kell hozzunk a külföldre rekedt magyarokat, újra kell indítani a gazdaságot – folytatta.

„Magyarország időben lépett, a szállítások megindultak, a szerződéseket megkötöttük. Ezen a héten 20 repülőgépnyi szállítmány érkezik, köztük 10 millió maszk, 2000 lélegeztetőgép, 300 000 egészségügyi kesztyű érkezik hazánkba”

– tájékoztatott a miniszter.

„Minden idők egyik legnagyobb repatriálása zajlik” – folytatta Szijjártó, aki elmondta: eddig több, mint 5000 magyar hazajutását segítette a minisztérium, és további ezrek hazaérkezése van folyamatban. „Meg kell védeni pozíciónkat, miszerint mi vagyunk a legvonzóbb közép-európai befektetési célország” – zárta felszólalását Szijjártó Péter.

.

Borítókép: A Kínából érkezett egészségügyi segélyszállítmányt rakodják ki egy repülőgépből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. március 28-án. A koronavírus-járvány elleni védekezéshez három repülőgéppel 27 tonnányi védőfelszerelés érkezett Magyarországra Kínából, március 29-én pedig további két repülőgép 3 millió 270 ezer maszkot hoz Budapestre. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink