Szijjártó: Európa akkor lesz erős, ha a családok Európája lesz

Hírek
„Európa akkor lesz erős, ha a családok Európája lesz, mert ha a migránsok Európája valósul meg, akkor gyenge lesz" - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Budapesten.

A Századvég Alapítvány által Európa jövője: család vagy migráció címmel szervezett konferencián a miniszter közölte, az EU előtt álló kihívásokból viták fakadnak, és ezek a viták az európai parlamenti választásban csúcsosodnak majd ki, amelynek a tétje, hogy erős vagy gyenge lesz Európa. 
    
E kérdés szinonimája, hogy Európa a családok vagy a migránsok Európája lesz-e – mutatott rá. Hozzátette: abban, hogy melyik úton halad majd a kontinens, az európai polgároknak döntő szavuk lesz májusban.

    
Szijjártó Péter szerint az erős Európa eléréséhez engedni kell a versenyt az unión belül is, vissza kell adni az európai polgárok és családok biztonságát, folytatni kell a bővítést, meg kell őrizni a keresztény kultúrát és európai identitást, továbbá tisztességes vitát kell folytatni a következő uniós költségvetésről, amelynek a családokat és nem a migránsokat kell a fókuszba helyeznie.

Borítókép: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán
 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink