Szigorítások bejelentése várható a kormányinfón

Hírek Figyelo.hu

Enyhítések helyett a járványügyi intézkedések szigorításának bejelentése várható a kormányinfón – értesült a Magyar Nemzet kormányzati forrásból.

A járványügyi szabályok enyhítése biztosan nem volt napirenden a kormány szerdai ülésén, inkább szigorításra lehet számítani, amit a kormányinfón jelentenek be – értesült a lap. Ezzel kapcsolatban a napokban a sajtóban szárnyra kapott egy olyan információ, hogy

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kétszáz főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát. A hírre a szaktárca úgy reagált: a hír nem igaz, az Emberi Erőforrások Minisztériumában nem készült ilyen tartalmú előterjesztés.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter két héttel ezelőtt ismertette a döntést, hogy elmaradnak a tömegeket vonzó Szent István-napi állami rendezvények, így az augusztus 20-i tűzijáték és a légiparádé is. Arról pedig július végén dönt a kabinet, hogy augusztus 15. után meg lehet-e tartani az 500 fősnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket – írja a lap.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint is a szigorral lehet megfékezni a koronavírus terjedését, ám komolyabb korlátozásokra egyelőre kevés ország szánta el magát. A koronavírus-fertőzöttek száma a keddi összesítés szerint meghaladta a 16,5 milliót, a halálos áldozatok száma pedig a 654 ezret, a fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

 

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd